This or that..

Frågor

 

Ditt civilstånd? Chaaaarlie.
Hur många pojkvänner har du haft? Charlie är min första riktiga pojkvän. Var dock på lågstadiet ”ihop” med samma kille i säkert 2 år. Men vi var mest best buddies.

När vill du skaffa barn? Svår fråga, men någon gång vid 28 kanske?

Vad är ditt andranamn? Frida Veronica

Vad är du mest nöjd över i ditt liv? Jag är verkligen nöjd över att mitt liv faktiskt är väldigt spännande. Samt att jag har personer runt omkring mig som älskar mig.

Vilken webbsida besöker du oftast? Definitivt instagram. Atm kanske ändå lu.se slår det..

Något du skulle vilja ändra på i ditt liv? Jag skulle vilja vara mer spontan. Jag är ett kontrollfreak utan dess like…

Vem i din familj kommer du bäst överens med? Antingen mormor, morfar eller lillkusinen.

Vad dricker du helst för alkohol? En varm sommardag - rosé eller bubbel. En ruggig höstkväll- HOT SHOTS 

Vad för sorts kille faller du för? Drivna, äventyrslystna och positiva. Som har bruna ögon!!!

Vad är du stolt över? Mitt beslut att åka ensam ner till Sydafrika för att volontärarbeta.

Skulle du välja att vara beroende av cigaretter eller att tatuera dig? För mig är detta pest eller kolera! Jag skulle tvärvägra båda.

Vilket är ditt favoritland? Utan att ha besökt landet skulle jag spontant vilja säga Italien då jag har så många städer där jag skulle vilja besöka… Rom, Venedig, Milano, Florens och Verona.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? Vetgirig, ödmjuk och driven. Måste nog klämma in frukostmänniska också!!!

Hur vill du att andra ska beskriva dig? Ambitiös, classy och ödmjuk.

Dina sämre sidor? För godtrogen, ospontan, envis och ofta väldigt känslig.

Om du fick ändra på någonting, vad skulle det bli? Jag skulle önska att människor (speciellt människor i min närhet, tex min mamma) såg annorlunda på materialismen och konsumerade mindre onödiga saker eftersom jag tycker illa om hetsen som finns idag. Jag skulle även vilja att alla valde att prioritera miljön högre (alla kan göra något, men ingen kan göra allt). Och nummer 3 på priolistan skulle nog fasen vara ett regeringsbyte haha. Sverige är i stor nöd av en kompetent riksdag!!!!! Vänstern är SKRÄP!

Vem litar du på till 100%? Mormor

Vilken är din favoritfilm? Taken & The holiday

Vem ser du upp till? Jag är väldigt imponerad av Anine Bing som lyckats slå så stort  på så många kontinenter i världen. Jag är imponerad av Anders Borg som utan tvekan styrt upp Sverige till ett bättre land, ekonomiskt. Och till slut är jag världens fan av Blair Waldorfs person från GG. Livets motto är ju ”What would Blair do?”. Haha.

En person du skulle vilja se ut som? Hmm, jag skulle önska en släng av Olivia Palermos charm. My biggest girl crush.
En bra artist? Måste säga att Rihanna ALLTID lyckas! Och Bruno Mars så klart!

Tre favoritlåtar? September m Earth, Wind and Fire, Overloaded m Life of Dillon och Rather be m Clean bandit (ft. Jess Glynne).

Vilken är din viktigaste ägodel? En diamantring som vandrat i släkten i fleeeera årtionden som jag fick av min mammas moster i födelsedagspresent för något år sedan. En flickdröm som gick i uppfyllelse att få äga en guldring med rubiner.

Har du skräck för någonting? Jag är ibland rädd att jag inte tar tillvara på fina ögonblick tillräckligt. Istället kan jag ha mer glädje över att se fram emot saker och efteråt minnas dem. Måste leva mer i nuet. Carpi diem… Jag räds också dagen då mina morföräldrar inte längre lever.

Vad är dina viktigaste vardagliga rutiner? Jag är beroende av lypsyl, känner mig naken utan mina standard-smycken och parfym, samt att jag värderar morgonpromenaden med hundarna väldigt högt.

Vad är ditt drömyrke? I framtiden vill jag arbeta med någonting som konstant utvecklar mig. Antingen som jurist eller som egenföretagare. 
Var är din absoluta favoritplats? Utan tvekan hemma hos mormor och morfar. Helst i sällskap med dem och Charlie. Nummer två måste vara vid havet eller i Fyledalen.

Vad kommer ditt nästa värdefulla köp vara? Jag har ingen huge crave på något speciellt för tillfället mer än att jag skulle må sååå bra av en egen hund i mitt liv. Som kunde hålla mig sällskap i lägenheten i NY. Future-dog har redan ett namn….. Så pass gärna hade jag önskat mig en liten kompis. Dock känns det inte som tiden som krävs, ej räcker till just nu.
Vilken är din favoritserie? Utan att blinka, Gossip Girl! Men gillar verkligen också Suits och Orange is the new black.
Vilka färger regerar i din garderob? Min garderob består till 90% av svart, grått, vitt, brunt och beiget. Basfärger och basplagg är livet!

My wish for you....

 
Så gulligt litet kort, med sååå fint budskap.
Vi borde alla bli lite bättre på att ge komplimanger till varande, värna mer om varande och rätt och slätt- lägga mer tid och energi på varandra. Att posta ett traditionellt vykort på brevlådan är ett bra sätt att visa sin omtanke. 
 

The NYC guide

 
Jag tycker att det är så väldigt kul, att så många av er ställer frågor, ber om tips och undrar en massor om New York. Jag har så många heta tips att dela med mig av och gör därför en NYC guide som jag hoppas att ni kommer tycka är spännande!
Det är ju faktiskt så att guldkornen ofta finns på smågator som ligger lite avsides, gömda.
 
Jag börjar med checklistan jag tycker man måste hinna med när man är i New York, turistlistan haha..
(Detta är mest för er som åker till stan för första gången)
 
 
• Att uppleva Times Square, både i dagljus och då det blivit mörkt.
 
När min syster var på besök.
The High Line. Ett gammalt tågspår i luften som idag är ombyggt till "parkkänsla" och ett promenadstråk.
 Mamma och pappa på High Line.
Central Park, behöver jag skriva mer?? I parken ryms både idrottare, parkhäng, människor på hundpromenader, skridskoåkare, fiskare vid dammarna och en massa annat mysigt utomhus häng. 
 Mamma och pappa förra våren.
Rockefeller Center/ Top Off The Rock. Världens mäktigaste utsikt enligt mig. Jag har varit uppe på 83:e våningen 3 gånger haha, får aldrig nog.
• Jag har inte någon erfarenhet av Emprie State Buildning, med folk brukar säga att det är häftigt, men snäppet sämre än Top Off The Rock... 
Brooklyn Bridge
En 2,5 år gammal bild hehe, mina första gång på BB.
Arkitekturen på Upper East side.
• Att ta en kaffe i de olika parkerna. Mina favvisparker är Bryant Park (speciellt nu när hela parken är fyllt med matmarknad och julmarknad), Union Square Park, Washington Square park där det alltid är massvis med musiker och showare som uppträder.
Flatiron Building
• Att gå på en musikal!!! Jag och C har varit och sett The Lion King och jag säger bara WOW! Jag grät minst vid 4 tillfällen under showen, på grund att det var så mäktigt. Detta är nog med på topp 3-listan jag tycker man borde göra när man är i stan. Ett tips är att boka biljetterna i tid då man både kan köpa biljetterna till ett lite bättre pris, samt att man har större chans till bra sittplatser. Jag och C satt på andra raden haha, det kändes som att vi var med i showen!!
• China Town & Little Italy. Det är som att gå från land till land. Man får inte glömma att smaka italiensk glass när man är i Little Italy.
• Alla parader som finns att titta på, eller medverka i?! Flera gånger i månaden är där parader att njuta av. Allt ifrån högtidsparader, till dansparader, till välgörenhetsparader. 
Frihetsgudinnan, Statue Of Liberty.
 
Freedome Towers/ gamla World Trade Center. Detta är väldigt känslosamt och vackert samtidigt. Även fast jag varit där minst 30 gånger, blir jag alltid lika rörd. 
 
Detta är min sammanfattning av de bästa turisttipsen i New York. Är man där en kortare tid får man prioritera men ett tips är även att kika på kartan och lägga upp en taktisk plan så man tar varje "aktivitet" i rätt ordning för att spara tid. Manhattan är ju ganska så stort om man säger så...